Hart van Oosterwolde – 22 november

Beste dorpsbewoners,

Het laatste nieuws …

Geplaatst in Wonen | Een reactie plaatsen

Drive in Bios – 1 september

Beste mede-Oosterwoldenaar,

Het hoge woord mag eruit: Dit jaar gaan wij de film vooraf bekend maken en gaan wij voor de klassieker van de drive-inn bios: Grease
wie aan een drive-inn bios denkt, denkt al snel aan de film Grease dus moet het er maar eens van komen. wij hopen dat alles weer een beetje ‘normaal’ is 5 september maar wij houden het allemaal goed in de gaten en denken en hopen dat de drive-inn door kan gaan! dus hopen wij weer op een gezellige avond in Oosterwolde.

Geplaatst in Evenement | Een reactie plaatsen

Demo klassieke wegracemotoren – 6 oktober

Op zaterdag 6 oktober om 08:00 uur gaat weer het Demo klassiek wegracemotoren evenement van start. De demo wordt weer georganiseerd door St. Aanvullende Motorsport. Het evenement is tot 17:00 uur. De locatie is weer aan de Groote woldweg in Oosterwolde. Voor meer informatie, zie website St. Aanvullende Motorsport.

Geplaatst in Evenement | Een reactie plaatsen

Run for Joyce – 21 september

De volgende Run is vrijdag 18 september!

Op vrijdag 18 september 2020 gaat de 8e Run for Joyce alweer van start.
Hardloopevenement Run for Joyce gaat weer verder en wel op vrijdagavond 18 september 2020 vindt voor de achtste keer de run plaats. Ook dit jaar dus weer een sportief evenement. Het doel, meer gerechtigheid voor gehandicapte weeskinderen in nood, blijft onveranderd. Net zoals afgelopen jaar vindt het evenement plaats op en rondom sportpark ‘De Heughte’ in Oosterwolde. Ook in 2020 – net als de jaren daarvoor – is dit weer de locatie van het hardloopevenement. Dit na alle tevredenheid van zowel deelnemers als organisatie. Zowel qua sfeer, aantal deelnemers als opbrengsten hopen wij dat 2020 de meest succesvolle editie wordt tot nu toe.

Geplaatst in Evenement | Een reactie plaatsen

Rommelmarkt – 25 augustus

Op zaterdag 25 augustus organiseert Speeltuinvereniging De Haerkamp de jaarlijkse Rommelmarkt in Oosterwolde. De rommelmarkt start om 08:00 uur en duurt tot 14:00 uur. De rommelmarkt is in de Eikenhof in Oosterwolde.

Geplaatst in Evenement | Een reactie plaatsen

GEZOCHT: Verkeersbrigadiers voor basisschool de Wegwijzer!

Basisschool de Wegwijzer is dringend op zoek naar nieuwe verkeersbrigadiers om de schoolomgeving veilig te houden!

Voor meer informatie lees de bijgesloten flyer: Flyer Verkeersbrigadier

Hierin staat ook vermeld waar u zich kunt aanmelden.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Dorpsbelangen Oosterwolde sponsort jeu de boulesbaan

Dorpsbelangen Oosterwolde sponsort jeu de boulesbaan

OOSTERWOLDE – Dat is een mooi begin van het nieuwe jaar. Boerderij Op ’t Schroat heeft namelijk een gift van €1000,- van Dorpsbelangen Oosterwolde ontvangen. Het bedrag is bestemd voor de jeu de boulesbaan die is verwerkt in het belevingserf van boerderij Op ’t Schroat in Oosterwolde.

Jeu de boulesbaan
Afgelopen weken zijn Van Gelder Hoveniers en Zand en grindhandel Huenenstein samen met cliënten van ’s Heeren Loo en vrijwilligers druk geweest met het realiseren van de jeu de boulesbaan. De twee leveranciers sponsorden ook een gedeelte van hun bijdrage. Richard Dokter, begeleider bij Op ’t Schroat: ‘We willen Dorpsbelangen Oosterwolde heel hartelijk danken voor dit enorme bedrag. Nu zou het mooi zijn als er in Oosterwolde of Elburg mensen zijn die structureel gebruik willen maken van deze baan middels (het oprichten van) een jeu de boulesvereniging bijvoorbeeld. Wij hebben de ruimte, kom eens langs!’

Stichting Dorpsbelang Oosterwolde
Stichting Dorpsbelang Oosterwolde zet zich in voor alle inwoners van Oosterwolde. Ze willen de leefbaarheid van het mooie dorp Oosterwolde vergroten. Martin Koetsier, actief lid Dorpsbelangen: ‘Het belevingserf is een mooi initiatief en de jeu de boulesbaan is daarbij een mooie toevoeging voor Oosterwolde.’

Belevingserf
Het belevingserf van boerderij Op ’t Schroat is volop in ontwikkeling. De dierenweide en de paden zijn al aangelegd. In het voorjaar volgen de groentetuin en de waterspeel-plek.

Boerderij op ’t Schroat
Boerderij Op ’t Schroat is een werk- en leerlocatie van ‘s Heeren Loo. Hier werken mensen met een (lichte) verstandelijke beperking op de boerderij in het onderhouden en verzorgen van de dieren, in het atelier en in de boerderijwinkel. Zo leren ze een vak en werken zij aan hun eigen ontwikkeling. U vindt boerderij Op ’t Schroat aan de Oostendorperstaatweg 65.

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Melding doorgeven – gemeente Oldebroek

Een losliggende stoeptegel, niet werkende straatverlichting of zwerfafval? Maak er gemakkelijk een melding van via: http://www.oldebroek.nl/Inwoners/Contact/Melding_doorgeven

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Het Belevingserf Oosterwolde

In Oosterwolde (Gld.) is aan de Oostendorperstraatweg 65 een mooi erf gelegen van ruim 1 ha, waarop een prachtige, monumentale T-boerderij en een voormalige vee- en hooischuur staan. ’s Heeren Loo huurt de boerderij met erf van de eigenaar, stichting Boei, en biedt op deze locatie werk- en dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking die woonachtig zijn in de directe omgeving. De locatie krijgt de naam ‘Op ’t Schroat’ – wat verwijst naar de smalle strook grond waarop de boerderij van oudsher staat – en biedt mogelijkheden voor uiteenlopende werkzaamheden zoals het verzorgen van dieren, buitenwerk, atelier, een winkel met streek- en eigengemaakte producten. Ook is de locatie een toeristisch rustpunt. In 2014 bedacht één van de begeleiders van de dagbesteding, dat er een inrichtingsplan moest komen voor het erf, want de cliënten reageerden erg goed op de rust, de ruimte en de dieren. Tijdens een spontane ontmoeting met Jennie Schuiling van Op ’t Eekt Groenontwerp ontstaat het idee om daadwerkelijk dit plan te gaan uitwerken. Er wordt gepraat met de cliënten en het blijkt dat zij een voorkeur hebben voor werken met dieren, houtbewerking, een moestuin, een bloementuin en bediening. Op basis van deze wensen, de gesprekken met de leiding van de dagbesteding en de randvoorwaarden van de gemeente Oldebroek wordt er (kosteloos) een ontwerp gemaakt en gepresenteerd aan de gemeente Oldebroek, stichting Boei en ’s Heeren Loo. Na de positieve ontvangst hiervan is het ontwerp tijdens de jaarlijkse infoavond onder de aandacht gebracht van Dorpsbelangen Oosterwolde en is een samenwerking hiermee aangegaan. Er wordt dan besloten dat het plan ook vrij toegankelijk zal zijn voor inwoners van Oosterwolde. Met de gemeente Oldebroek wordt contact gelegd en in het kader van Oldebroek voor Mekaar wordt het project onder de aandacht gebracht van de bevolking. Het is de bedoeling dat het erf een plaats van verbinding wordt voor jong en oud, cliënten en bezoekers. Naast het nuttigen van thee/koffie op het vlinderterras kunnen bezoekers genieten van wat het erf biedt: een moestuin, een aantal dierenweides, een zandbak, een jeu de boules baan, een speelplaats met zand en water, een blotevoetenpad en een plek met kleurbeleving. Genoeg te beleven dus! De cliënten gaan meehelpen aan de opbouw van het belevingserf en leveren daarna een actieve bijdrage aan het geheel. Het aangaan van contacten met bezoekers is een waardevolle aanvulling op de dagelijkse bezigheden. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers om mee te helpen op het erf. Hebt u interesse en/of heeft u vragen hierover: loopt u eens vrijblijvend naar binnen op werkdagen van 9.00 – 16.00 uur of meldt u zich aan!

http://www.oldebroekvoormekaar.nl/project-reactie.php?initiatief_id=22

Geplaatst op door adewith | Reacties uitgeschakeld voor Belevingserf Op ‘t Schroat

Fietsstroken Zwarteweg

info brief bewoners Zwarteweg

Geplaatst in Wonen | Reacties uitgeschakeld voor Fietsstroken Zwarteweg

BTT-Kamperveen is een jaarlijks terugkerend trekkertrek evenement waarbij diverse tractoren hun krachten tonen voor de sleepwagen.

Natuurlijk zijn sponsoren/deelnemers/bezoekers/vrijwilligers/bestuur/etc. van de Boerentrekkertrek Kamperveen onmisbaar om een mooie evenment neer te zetten. En natuurlijk zijn we allemaal gek van het spelletje trekkertrek...

Toch draait het daar niet alleen om! Zoals jullie weten gaat de opbrengst van de Boerentrekkertrek naar het Koningin Wilhelmina Fonds voor de kankerbestrijding.

Geplaatst op door adewith | Reacties uitgeschakeld voor Boerentrekkertrek Kamperveen

20150220 PERSBERICHT t Loo en Oosterwolde starten pilot burgerbegroting

Geplaatst op door adewith | Reacties uitgeschakeld voor ‘t Loo en Oosterwolde starten pilot burgerbegroting

Wist u dat wij in het kader van de groenvoorziening een mooi perk en bankje hebben gekregen aan de Groote Woldweg én dat er dankbaar gebruik van wordt gemaakt?!
20150826_085907 20150622_181145

Geplaatst op door adewith | Reacties uitgeschakeld voor Groenvoorziening