Dorpsbelangen Oosterwolde sponsort jeu de boulesbaan

Dorpsbelangen Oosterwolde sponsort jeu de boulesbaan

OOSTERWOLDE – Dat is een mooi begin van het nieuwe jaar. Boerderij Op ’t Schroat heeft namelijk een gift van €1000,- van Dorpsbelangen Oosterwolde ontvangen. Het bedrag is bestemd voor de jeu de boulesbaan die is verwerkt in het belevingserf van boerderij Op ’t Schroat in Oosterwolde.

Jeu de boulesbaan
Afgelopen weken zijn Van Gelder Hoveniers en Zand en grindhandel Huenenstein samen met cliënten van ’s Heeren Loo en vrijwilligers druk geweest met het realiseren van de jeu de boulesbaan. De twee leveranciers sponsorden ook een gedeelte van hun bijdrage. Richard Dokter, begeleider bij Op ’t Schroat: ‘We willen Dorpsbelangen Oosterwolde heel hartelijk danken voor dit enorme bedrag. Nu zou het mooi zijn als er in Oosterwolde of Elburg mensen zijn die structureel gebruik willen maken van deze baan middels (het oprichten van) een jeu de boulesvereniging bijvoorbeeld. Wij hebben de ruimte, kom eens langs!’

Stichting Dorpsbelang Oosterwolde
Stichting Dorpsbelang Oosterwolde zet zich in voor alle inwoners van Oosterwolde. Ze willen de leefbaarheid van het mooie dorp Oosterwolde vergroten. Martin Koetsier, actief lid Dorpsbelangen: ‘Het belevingserf is een mooi initiatief en de jeu de boulesbaan is daarbij een mooie toevoeging voor Oosterwolde.’

Belevingserf
Het belevingserf van boerderij Op ’t Schroat is volop in ontwikkeling. De dierenweide en de paden zijn al aangelegd. In het voorjaar volgen de groentetuin en de waterspeel-plek.

Boerderij op ’t Schroat
Boerderij Op ’t Schroat is een werk- en leerlocatie van ‘s Heeren Loo. Hier werken mensen met een (lichte) verstandelijke beperking op de boerderij in het onderhouden en verzorgen van de dieren, in het atelier en in de boerderijwinkel. Zo leren ze een vak en werken zij aan hun eigen ontwikkeling. U vindt boerderij Op ’t Schroat aan de Oostendorperstaatweg 65.